Assam Koliamari

En rik og leskende sort te fra tehagen Koliamari i Assam.

Honningsøt med behagelig sødme og god balanse. 

More details

Kundeklubben Tebladet: Kjøp dette produktet og få opptil 169 teblad. I handlekurven har du da 169 teblad til en verdi av 17,-.


29,-

Mer informasjon

ASSAM KOLIAMARI TGFOP

Assamica er en underart av teplanten Camellia Sinensis. Den er oppkalt etter området den opprinnelig kommer fra, Assam i India. Camellia Sinensis Assamica er mer hardfør og robust enn den klassiske, kinesiske teplanten (Camellia Sinensis Sinensis). Assam-te kan dyrkes helt ned til havnivå og er kraftige, maltaktige og mørke i koppen.

Bokstavene i navnet beskriver bladstørrelsen: Tippy Golden Flowery Orange Pekop som er blant teverdenens mest eksklusive sorteringer. Under innhøsting håndplukkes de to øverste tebladene og teknoppen.

SORT TE

I denne kategorien blir tebladene fullstendig oksidert. Dette gjøres etter at teens overflate «ødelegges» ved rulling eller kutting. På den måten får de oksidative enzymene i bladet fritt spillerom til å reagere med oksygen.Deretter sorteres teen etter størrelse og vurderes visuelt før gradering. Som regel byr denne kategorien på variasjoner av fyldige teer med smaker preget av malt og honning. Sort te har tradisjonelt blitt produsert i India, Sri Lanka og Kina.

Anmeldelser (0)

Andre varer i samme kategori (26)

Kunder som kjøpte denne varen kjøpte også